Månstensvägen 7, Myggenäs
0709 - 49 15 36
Mån-Fre: 07:00 - 16:00

Avfuktning krypgrund

Avfuktning krypgrund

Fuktskador är tyvärr relativt vanligt i krypgrunder och kan bero på allt ifrån dålig ventilation tillen vattenläcka eller liknande. Vanliga och tidiga indikatorer på att du har en fuktskada är dålig och unken lukt, inte sällan mögellukt. Innan du kan åtgärda problemet måste du dels veta vart lukten kommer ifrån samt vad som orsakar lukten. Enklast är det att låta oss koma och utföra en kontroll. Vi har stor erfarenhet och koll på vad som ska göras. Något av det första man behöver göra när det kommer till avfuktning av krypgrund är att snabbt minska fukten i utrymmet. Detta kan man göra på olika sätt, exempelvis genom en avfuktare eller genom att täta marken på nytt.

Fördelen med att direkt kontakta ett oss är att vi har alla de rätta redskapen och maskinerna för att dels analysera och lokalisera källan till lukten och fukten, samtidigt som vi har kunskap om hur vi ska åtgärda problemet.

Så utförs avfuktning

Om du behöver hjälp med avfuktning i krypgrund brukar åtgärden se ut ungefär så här:

  • Vi kommer till ditt hus för att lokalisera fuktskadan.
  • När man vet vad som orsakat fukten kan man välja vilket åtgärdssätt man ska använda.
  • För att motverka att problemet uppkommer igen brukar även en fuktutredning utföras.

När vi har varit på plats kan vi enklare sammanfatta vad problemet beror på, hur ni kan åtgärda det, samt hur ni kan motverka att det händer igen. Vanliga metoder för att åtgärda problem med fuktskador i krypgrunden är bland annat IR-torkning, HP-torkning samt värmemattor.

Om du redan vet vart fuktskadan kommer ifrån kan du ibland köpa en avfuktare till utrymmet. I många källarutrymmen måste man alltid sätta in en avfuktare eftersom klimatet i krypgrunder oftast är fuktiga rent naturligt. Det är dock viktigt att kontrollera att eventuella lukter verkligen kommer från den naturliga fukten i källaren eller om det finns mögelangrepp. När du anlitar oss tar vi hand om allting!

Därför blir det fuktigt

I krypgrunder blir det oftast fuktigt eftersom det saknas naturligt solljus som torkar upp. Istället blir utrymmet kallt och fuktigt. När du sätter in en lämplig avfuktare gäller det att du kommer ihåg att tömma ut vattnet som bildas, något man behöver göra flera gånger i veckan. Det finns mängder av olika sorters luftavfuktare. Vi ser till att du fårhjälp när du väljer ut luftavfuktare med rätt kapacitet för det utrymme den ska användas för. När du väl ska köpa in en luftavfuktare bör du snarare gå på kvalitet än på priset. I krypgrunder och källarutrymmen behövs oftast en permanent lösning. Med andra ord kommer luftavfuktaren behöva arbeta år efter år. Om du då väljer att köpa in det billigaste alternativet kan det hända att driften blir extremt hög med tiden. Med andra ord kan det vara bättre att investera i en bättre produkt och i en tjänst som har erfarenhet.